Pogledajte: Sharon Van Etten - Jupiter 4

Sharon Van Etten najavila je početkom oktobra novi album Remind Me Tomorrow a zatim podelila i video za prvi singl "Comeback Kid". 

Sada je podelila video za pesmu "Jupiter 4" koji je režirala Katherine Dieckmann

Van Etten je izjavila "Veoma sam se radovala novoj saradnji sa Katherine, sa kojom sam sarađivala i na filmu "Strange Weather" 2016.godine. Od tog trenutka ona je bila prava zvezda vodilja u onome što radim, ali i u privatnom životu. Delila je sa mnom priče o tome kako su ona i njen suprug uspeli da žive kao umetnici sa dvoje dece u Njujorku, i ohrabrivala me da se vratim muzici nakon rođenja sina. Pitala sam je da li bi želea da snimi video za mene. Pitala me je u kakvom raspoloženju bih volela da je video, odgovorila sam "apokaliptična mama."

Dieckmann je izjavila "Mogućnost da radim video za "Jupiter 4" je neverovatan poklon za mene. Ova pesma je kao grozničavi san, čarolija u ime obsesije. Bila sam hipnotizirana kada sam je prvi put čula i to nikada nije prestalo. Do sada sam je čula oko sto puta, verovatno i više. Trik je shvatiti kako da vizuelnom reprezenacijom dostignete snagu pesme. Odmah sam odlučila da radim u crno-beloj paleti i da koristim sirove elemente,(vodu, vatru, maglu, zemlju, prašinu i bogate poljane u leto) kao prirodnu podršku za Sharon, i da nju snimim kao snažnu figuru u prostoru. Sharon se utopila savršeno u svaku lokaciju na kojoj smo snimali. BIlo je to magično snimanje. Često moram da pitam sebe da li je ljubav tako stvarna ili nestvarna. Lepota pesme a nadam se i video spota je ta što ostavlja tu misteriju bez odgovora."

Remind Me Tomorrow je naslednik albuma Are We There iz 2016.godine. Album je nastao tokom njene trudnoće, tokom koje se Van Etten vratila studijama psihologije. U tom periodu pojavila se u Netflixovoj tv seriji "The OA" i bila jedan od muzičkih izvođača u tv seriji "Twin PeaksDavida Lyncha. Napisala je i muziku za film "Strange Weather" iz 2017 godine u režiji Katherine Dieckmann sa Holy Hunter i Carrie Coon u glavnim ulogama.

Album je producirao John Congleton koji je dobio originalne demo snimke i pomogao Van Ettenovoj da stvori novi zvuk, na kome je klavir u prvom planu u odnosu na prehodne albuma na kojima su dominirale gitare.

Remind Me Tomorrow izlazi 18.januara sledeće godine, za izdavačku kuću Jagajguwar.

Preporuka