Real Estate najavili novi album "Daniel"

Real Estate su najavili krajem novembra prošle godine novi album, "Daniel", tom prilikom podelili video za prvi singl, “Water Underground”. "Daniel" bi trebao izaći 23. februara 2024. preko Domina

"Daniel" dolazi nakon albuma "The Main Thing" iz 2020. i "Half a Human" EP iz 2021.

Trenutna postava Real Estatea je Martin Courtney (vokal, gitara), Alex Bleeker (bas, vokal), Matt Kallman (klavijature), Julian Lynch (gitara) i Sammi Niss (bubnjevi). Daniel Tashian (Kacey Musgraves) producirao je album, koji je sniman devet dana u RCA studiju A u Nashvilleu.

Courtney je izjavio o prvom singlu „Ova pesma govori o pisanju pesama. Mislim da je 'Water Underground' kao nesjesno, tajanstveni deo vašeg mozga odakle dolazi kreativnost. Stalni tok muzike u potiljku. Dobiješ ideju dok voziš ili šetaš psa ili tako nešto i želiš da je zadržiš.”

Edmond Hawkins je režirao spot "Water Underground", u kojem glume Danny Tamberelli i Michael C. Maronna (The Adventures of Pete & Pete's). Tamberelli i Maronna su osmislili i producirali video sa kreatorima Chrisom Viscardijem i Willom McRobbom.

Tamberelli je rekao ovo o videu: „Korene New Jerseya je teško prekinuti. Julian, Alex i Martin odrasli su jedan grad dalje od mene i zapravo su bili prijatelji sa mlađom braćom i sestrama mojih prijatelja iz Ridgewooda. Rekli su mi da su me čak videli kako nastupam na lokalnom bendu sa nekim od te starije braće i sestara dok sam bio u srednjoj školi. Video donosi potpuni krug i dodavanje mojih dragih starih prijatelja iz emisije,  zaista je sve to povezalo.”

Bend je pre par dana podelio i drugi singl "Haunted World" o kome je Courtney izjavio „‘Haunted World’ nam zvuči kao tema sitkoma iz 90-ih. Šefovi tv mreža - ova pesma je dostupna i mi smo spremni i voljni prodati najvišoj ponudi. Prezadovoljni smo kako je ovo ispalo. Imali smo dobar aranžman pre nego što smo krenuli u Nešvil da snimamo, ali je zaista zaživeo u studiju. Ponekad će te pesma tako iznenaditi.”"

Daniel:
1. Somebody New
2. Haunted World
3. Water Underground
4. Flowers
5. Interior
6. Freeze Brain
7. Say No More
8. Airdrop
9. Victoria
10. Market Street
11. You Are Here