Actress - R.I.P

Actress
R.I.P
Honest John's , 2012
7
7

Kada je Darren Cunningham (aka Actress) izdao, treći po redu, album R.I.P., razna pisanja po različitim medijima navele su mnoge, pa i mene, da pomislim kako je ovaj umetnik preminuo. Kada se album prvi put presluša, zaista se stiče takav utisak. Album je hladan, apstraktan - ni nalik njegovim prethodnim izdanjima.

 

Prvih nekoliko numera su ogoljene, bez ritma. Tek negde oko četvrte-pete numere može se naslutiti neki prepoznatljivi zvukovi i ritam koji dolazi u prvi plan. Sve zvuči kako bi otprilike zvučao raniji Actress kada se sluša ispred kluba gde nastupa ili bar negde na stepenicama pre samo ulaska na tzv. plesni podijum. Da podsetim, Actress je od ranije poznat po svojim dubstep varijacijama.

R.I.P. predstavlja jedan svojevrsni rekvijem za dubstep i za scenu na kojoj je do tada Actress bio ali nikada joj nije stvarno pripadao.
Ovakav album je jednostavno morao proizaći iz njegove radionice. Jako je nezahvalno pojašnjavati nesumnjiv kvalitet ovog albuma, mogu samo zagrebati po površini nečega što je ovako divno i ezoterično čak i za najzagriženije ljubitelje elektronskog zvuka. Jedan od albuma u vrhu elektronske muzike i produkcije u godini kada je izašao.
Cunningham je svesno sebe zakopao i rodio se iz pepela u sasvim novom, originalnom ruhu.
 

Preporuka

share
share