Alcon Entertainment je najavio početak snimanja Blade Runner 2 u junu, ove godine.  Blade Runner 2 biće nastavak na priču iz prvog filma koji je snimljen još 1982. godine. Film Blade Runner je adaptirani scenario na osnovu romana Phillip K. Dicka „Da li androidi sanjaju električne ovce?“. Režiju je tada radio Ridley Scott.
 
Ono što se trenutno zna je, da je režija poverena Denisu Villeneuveu (Sicario, Prisoners). U glavnoj ulozi, pored Harrisona Forda koji će glumiti lik Ricka Deckarda, pojaviće se i Ryan Gosling. Za scenario su zaduženi Hampton Fancher(jedan od scenarista na prvom filmu) i Michael Green. Scenario za Blade Runner 2 je baziran na ideji Fanchera i Ridleya Scotta.
 
Blade Runner je vremenom stekao status kultnog ostvarenja filmske industrije. Po mnogima je ovo jedan od najboljih filmova, ikad snimljenih i svakako jedan od najboljih filmova u žanru naučne fantastike. Može se takođe i smatrati kao rodonačelnik cyberpunk žanra.
 
Između ostalog, ostaće upamćen po fantastičnoj ulozi i glumi Rutgera Haurea, kao i po muzici Vangelisa, čije kompozicije za ovaj film spadaju u sam vrh filmske muzike.
 
1993. godine Blade Runner je obeležen od strane Kongresne biblioteke Sjedinjenih Američkih Država kao „kulturno, istorijski i umetnički“ značajno delo i dobio status „nacionalnog blaga“.
 
2007.godine je proglašen za drugi, vizuelno najuticajniji film svih vremena,  od strane Visual Effect Society.
 
Ako slučajem spadate u grupu ljudi koja nije videla Blade Runner, mada sumnjam da ima takvih, bar među onima koji posećuju stranice FatHipstera, sada je prilika da taj film pogledate.