Ako se ponekad ne osećate baš najudobnije tamo gde ste, bilo da je u pitanju grad, zemlja, telo, život ili nešto metafizičko, ako ste poželeli ili maštate da pobegnete od svega, verovatno razumete dobar deo pesama iz ove epizode. 

Današnji tematski Gistro FM ima podnaslov Let’s Get Lost specijal, a to znači da ćemo dva i po sata slušati pesme koje se bave nestajanjem, lutanjem, odlaženjem...Kada je u pitanju nemirni duh, nema mnogo boljih primera od Četa Bejkera, Lua Rida, Eliota Smita, Calexico, Sly & the Family Stone, Elvisa Kostela, Belle & Sebastian, Radiohead, REM, The War on Drugs ili Aleksa Čiltona. Uz njih, kao i uz još mnoge druge, danas ćemo probati muzički da se izmestimo iz tačke A u tačku B…..gde god se te tačke nalazile. 

Ako ste pak u savršenoj harmoniji sa svime što vas okružuje , danać ćete uživati u muzici koja zvuči sveže i posle toliko decenija.

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča. U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.