Arsen Dedić, Leo Fere i Skot Voker sviraju u šansonjersko-nedeljnom bloku, dok je za soul zadužen Čarls Bredli, autor jednog od dva današnja albuma nedelje. Drugi je snimio Endrju Bird, i kada su u pitanju pop melodije, zvižduci i violine, teško ćete naći svežiji i bolji album od ovoga. 

Slušamo pesme sa novih izdanja Gregorija Portera, Pi Džej Harvi, Richmond Fontaine, Lily & Madeleine, Brite Filips, a tu su i meksičke marijači obrade Morisija i The Smiths. U rubrici Gistro ćoše bavimo se Nilom Halstedom, odnosno njegovim Slowdive i Mojave 3. Kada je džez u pitanju, i dalje krstarimo Mediteranom uz Mare Nostrum II, a čućemo i gotovo savršenu klavirsku kompoziciju snimljenu u čast preminulom Esbjornu Svensonu. Tu je najnoviji Tindersticks butleg iz Pariza, a čućemo jednu šansonu u shoegaze ruhu. Brita Filips (basistkinja grupe Luna, supruga Dina Verama, osnivača Galaxie 500) uskoro objavljuje svoj prvi zvanični solo album, a sa njega slušamo dreamy electro-pop obradu "Drive", klasika grupe Cars. Najavićemo i jedan skorašnji koncert u Beogradu, novi GistroPop u KC Gradu. I mnogo toga još. 

Nedeljno Dreamy izdanje emisije Gistro FM pobrinuće se da vas uopšte ne grize savest zato što ceo dan ne izlazite iz kreveta. 

 

Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova: od indi-roka, popa, džeza, soula, panka, amerikane, akustičnog folka, sve do ambijentalne i klasične muzike. Emisija se 10 godina emitovala na radiju B92 – od aprila 2005, do jula 2015. godine. Od 30. avgusta, Gistro FM možete slušati isključivo na internetu. 

Arhive starih emisija možete pronaći ovde, a zvanična strana na kojoj svakodnevno možete pratiti/čitati novosti iz Gistro FM muzičkog sveta, nalazi se ovde.

Za ton je zadužen Dušan Bauk, autor i voditelj je Vladimir Skočajić Skoča. U plejeru ispod možete preslušati najnovije izdanje ove emisije.

Preporuka