John Lennon je bez sumnje jedan od najvećih muzičkih genija koji je ikada živeo i stvarao, i u periodu sa The Beatles i u periodu kao solo umetnik. Njegov doprinos popularnoj kulturi je nemerljiv i njegov uticaj traje i danas, nekoliko decenija nakon perioda kada je stvarao. Postoji mnogo podataka i priča o njemu koje su uglavnom ispričane od strane kritičara i istoričara. U novoj grafičkoj noveli, pisac Eric Cobeyran i francuski umetnik Horne pokušavaju da ispričaju priču iz Lennonovog ugla. 

Opisan kao istinita biografska fikcija "Lennon: The New York Years" zasnovana je na romanu "Lennon" Davida Foeniknosa iz 2010. godine. U priči vidimo Lennona tokom njegovog života u Njujorku, kako priča o svom životu psihoterapeutu koja živi u njegovoj zgradi. Kako to obično biva u razgovoru sa psihoterapeutima, Lennon govori o svom životu, o teškom detinjstvu u Liverpulu, uspehu The Beatlesa i o njegovoj solo karijeri.

Grafičku novelu objaviće krajem meseca izdavačka kuća IDW, a izdavač je pripremio kratak trejler kako bi je čitaocima približio. Ispod videa možete pogledati i par stranica same grafičke novele.

Preporuka

share