Današnji Gistro FM će pokušati da bude adekvatan saundtrak prvim aprilskim danima i noćima. Za to su pre svega zaduženi Ilija Baćko Genić i Zabavni orkestar RTB u verziji pesme „U ranu zoru“, i to baš onoj koja je bila muzička podloga Dušku Radoviću u „Beograde, dobro jutro“, ali i Vokalni kvartet Predraga Ivanovića u prolećnoj melodiji „Sećaću se aprila“, odnosno jedna od najlepših i najemotivnijih tema Barta Bakaraka „The April Fools“.

Ono po čemu ću pamtiti ovaj april jeste fenomenalna nova ploča Kejsi Masgrejvs, večernji vintage rnr/pop album Džona Pola Kita, redovnog Bg gosta, novi singl za grupu Wye Oak čiji aktuelni album čekam sa mnogo neizdrža, noćni klavir holandske pijanistkinje Mjuriel Bostdorp, joy-division-ovski post pank sa nove ploče njujorške grupe A Place to Bury Strangers, novi saundtrak Nika Kejva i Vorena Elisa, kao i pop/folk hit Trejsien Kembel pevačice benda Camera Obscura, kog je snimila zajedno sa Denijem Kuglanom iz grupe Crybaby.

Siguran sam da nikada neću zaboraviti ovaj mesec i zbog koncerta Gracina, kantautora iz Splita koji će 19. aprila u KC Gradu prvi put svirati u Srbiji. S obzirom na to koliko mi znači njegova muzika, mislim da ću ovaj period života ponajviše vezivati za taj koncert.

Ovog aprila ću se sećati i po tome što sam vazda vrteo soul klasik Džerija Batlera iz 1968. koji je današnji Gistro evergreen album, ali i neke besmrtne teme Prinsa, Jesus and Mary Chain, Frenka Sinatre, Delfonics, Simon & Garfunkel....

Super su kompjuteri, kamere, fotoaprati, telefoni, selfiji i ostala moderna čuda. Ali neka mesta, neki mirisi, neki periodi godine, neki ljudi ostaju u vernijem sećanju uz neku muziku. Probao, čuo, osetio. U današnjoj Gistro FM epizodi, možda nabasate baš na takvu muziku.