Kako je Gistro FM čista ljubav, u ovih 13 godina koliko postoji emisija, samo sam dva puta pravio pauze tokom leta. Kontao sam - ne idem nigde, u Beogradu sam ceo jul i avgust, volim da spremam emisiju i šta će mi onda letnja pauza.

Međutim, ovog leta stiskam gumb restart u svom životu i letnja pauza je neminovna. Drugim rečima, ova današnja epizoda je poslednja pred letnju pauzu koja će trajati do septembra. Većina pesama iz ovonedeljne emisije ima za temu kofere, aerodrome, putovanja, rastanke, nove početke, Njujork i Teksas. To znači da slušamo Džonija Keša, Vilija Nelsona, Igija Popa, Camera Obscura, Idole, Četa Bejkera, Toma Petija, The Beach Boys, Eltona Džona, dEUS, Sly and the Family Stone, The Black Keys, The Byrds i mnoge druge.

Od noviteta, tu je nova ploča za Niko Kejs koja je današnji album nedelje. Savršen balans između popa i folka. Pet godina sam čekao ovaj album i to vreme se skroz isplatilo. Kad je u pitanju isti taj balans, na njemu levitiraju i TrejsiEn i Deni. U pitanju su pevačica grupe Camera Obscura i momak iz benda Crybaby. Ako volite moderan, melodičan pop i savremeni folk, postoje lepe šanse da po ovoj ploči pamtite leto koje počinje sledeće nedelje. Liju Hejzelvudu bi se ovo svidelo.

Gistro evergreen je ploča "Car Wheels on a Gravel Road" Lusinde Vilijams. Iz cele njene diskografije, ovaj album ubedljivo najviše volim, a pesme kao "2 Kool 2 B 4-gotten" i "Right on Time" su idealne za slušanje u ovom trenutku. Tu je još najzaraznija pesma sa genijalnog novog Wooden Shjips albuma, odnosno pesme sa novih ploča za Stivena Malkmusa, Elenor Fridberger i Demijena Džurada. Od početka godine sam kačio svake nedelje po tri emisije na Mixcloud. Sledi pauza od dva i po meseca i nastavljamo tačno tamo gde smo stali.

Gistro će se vratiti u standardnoj formi na srpskom jezku, a možda bude imao i sestru koja priča engleski. No, otom potom. Gustirajte ovonedeljnu epozidu, sledeća stiže u septembru. I kao što kaže pesma po kojoj se zove današnja emisija: We'll meet again, don't know where, don't know when, but I know we'll meet again some sunny day. Ne daj se, Ines!

Preporuka

share

share