Voleli je ili ne, nedelja je sve osim ravnodušnosti. Ona donosi i odnosi najbolje ljude, pravi uspomene koje obično nemaju problem sa zaboravom i čini nas srećnim i tužnim. Zato valjda i pesme koje se prvi put čuju nedeljom, ostavljaju nešto jači utisak od onih koje nam banu u život utorkom npr.

Ovaj septembar pamtiću po bezbrižnosti i akustičnoj bitlsovskoj psihodeliji sa novog Flaming Lips albuma. Ne prođe mi dan bez njega. A retko koja noć ove nedelje prođe bez novog albuma kog je snimio Tricky. On je težak, tužan i noćni. Tera na razmišljanje. Veteran Grant-Lee Buffalo snimio je ploču dostojnu decenija kojih se druži sa nama. Njegove trube i folk su skroz prirodni. Kad smo kod duvača, ovog septembra obeležavamo tačno pola veka od jednog od najlepših albuma u istoriji muzike, posebno kada je soul/funk žanr u pitanju.

Vraća se rubrika Gistro guilty pleasure, predstavljamo 70. studijski album Vilija Nelsona, slušamo stvar Kristala koja mi je već godinama jedna od najdražih pop pesama na maternjem, novi singl za New Order, a posledicama nedelje bave se Lu Rid, Massive Attack, Arsen Dedić, Šarl Aznavur, Sonic Youth, Paolo Konte, Erta Kit i mnogi drugi.

Nekad je nedelja za baš tada. A nekada za baš ne tada. Ali je uvek nedelja.

Preporuka

share

share