Foto: Saša Ivanović

Znam da lepo vreme izvuče najbolje u ljudima

Sa popuštanjem epidemioloških mera, stidljivo su počeli da se organizuju koncerti, nešto što je svima falilo kao hleb nasušni svih ovih meseci. Zemunski klub Fest, sada već kultno mesto za svirke, nije časio časa, te su organizatori ispred kluba postavili baštu i u kratkom vremenskom periodu organizovali desetak koncerata.

Poput izbirljivog konzumenta, koji izgubljen u samoposluzi gura kolica, gledao sam i pratio najave. Kada je konačno iskočilo da će Repetitor imati koncert, znao sam da ću biti tamo. Oni su fenomen domaće scene. Na prste ruke mogu da navedem bendove koji toliko sa toliko žara i enrgije nastupaju.  

Tog petka je bio predivan dan, kao da nije počela jesen već da je neki kasni jun. Kako sam se približavao Hali Pinki zamislio sam se i pitao sebe ,,pa koliko ima da ih nisam gledao’’? Odgovor je bio ravno godinu dana. U bašti KST-a su tada napravili potpuni kuršus. Samo par nedelja pre Zemuna nastupili su u Plovdivu, što im je bio prvi nastup posle čak devet meseci. Neverovatan podatak, obzirom da važe za vrlo aktivan bend, koji je svirao u skoro svakom toponimu od Zapadne evrope do Kine.

Već oko 20h bašta se lepo punila. Ne bi prošlo ni desetak sekundi, a da ne čujete u žamoru ,,Pa gde si ti, koliko ima da te nisam video?’’ Taman dok bi ste se ispričali sa jednom osobom, pojavila bi se druga, pa treća. Konobari su se vešto probijali sa ajncerima kroz masu u momentu kada su se na binu popeli KOI KOI.