Usled trenutnih epidemioloških okolnosti neće biti priređeno zvanično otvaranje, već će izložbe biti otvorene za publiku od četvrtka, 12. novembra u 12:00 časova.

            U Galeriji Artget otvara se izložba pod nazivom Međunarodno studentsko bijenale umetnosti knjige [s]BUK2: Foto-knjiga. Drugo po redu izdanje, održava se u novembru mesecu u Domu kulture Studentski grad i Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda. Na izložbi su predstavljeni radovi studenata iz Srbije kao i iz zemalja regiona, Evrope i Azije. Pored 49 radova u dosadašnjoj kategoriji Artist Book / Knjiga umetnika (DK Studentski grad), ove godine su u novouvedenoj kategoriji  Photo Book / Foto-knjiga (Galerija Artget) izložena 23 rada. Radovi su odabrani glasanjem stručnih umetničkih žirija. Usled nemogućnosti slanja, radovi pojedinih autora biće predstavljeni u digitalnoj formi. Izuzetna raznovrsnost radova, u pogledu ideje i umetničkog izraza, svedoči o sve većem interesovanju mladih umetnika za ovaj medij i o nastojanju da se prevaziđe stroga definicija knjige kao konačnog objekta.

            Pored radova prispelih na konkurs, specijalni gost (u digitalnom obliku i onlajn) u kategoriji Foto-knjiga je Departman za fotografiju i nove medije Akademije umetnosti i dizajna iz Bratislave (Slovačka) sa radovima svojih studenata pod pedagoškim vođstvom doc. mr.um. Olje Triaške Stefanović i mr. um. Juraja Blaška Sastavni deo [s]BUK bijenala čini program radionica i predavanja koji uključuju i goste – umetnike i predavače iz inostranstva, ali zbog aktuelne epidemiološke situacije, prateći program ovogodišnje izložbe biće realizovan uglavnom putem onlajn platforme.

Preporuka

share

share