U martu mesecu u okviru ciklusa Koncerti u Galeriji očekuje nas četiri koncerta klavirske muzike koje će izvesti pijansti iz Beograda, Kragujevca i Italije.

            Prvog ponedeljka u martu, od 20 časova, u Galeriji Artget će nastupiti studenti osnovnih akademskih studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu iz klase profesorke Nataše Mitrović: Mihailo Stojčić, Ognjen Milosavljević, Davud Vesnić, Nikola Todorović i Dunja Beraković, a izvešće dela francuskih kompozitora Ramoa, Kuprena, Debisija i Mesijana, kao i Baha i Šopena, čijim poznatim kompozicijama će biti otvoren i zatvoren koncert.

            Sledeći koncert zakazan je za 15. mart u 20 časova, kada će u Artgetu nastupiti klavirski duo VD koje čine pijanistkinje Violeta Šarenac i Dragana Dimić profesorke na katedri za klavir Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Gost koncerta biće kontratenor Bojan Bulatović. VD duo je osnovan 2013. godine. Posebno mesto na svom repertoaru ostavljaju za domaće stvaralaštvo. Kompozitor Zoran Hristić posvetio je duu tri dela za klavir četvororučno (Adađo, Oj, Moravo i Rufurija). 

Preporuka

share