Prekosutra se navršavaju tačno tri decenije bez Serža Ginzbura. Zbog toga sam rešio da mu u današnjoj epizodi napravim mali omaž. Pored njegovog kultnog albuma koji u martu puni pola veka i njegove najpoznatije pesme po kojoj se zove današnja epizoda, slušamo pesme koje su inspirisane njegovom muzikom. Tu su Portishead, Folk Implosion, Tindersticks i mnogi drugi.

Što se tiče jubileja, nedavno je 40. rođendan proslavio Paket aranžman, jedno od najvažnijih izdanja u rok muzici na ovim prostorima. U to ime sam pustio dve najdraže pesme sa te ploče, a "prišljamčili" su im se Joy Division i Television, čiju muziku sam najčešće slušao istih onih dana kada mi je svirao Paket aranžman.

Album nedelje potpisuje Kris Brokou, nekadašnji lider bendova Codeine, odnosno Come, tu je nova pesma za Grandaddy, nova ploča za nemački elektro-pop sastav The Notwist, odnosno fenomenalna nova obrada koju izvode Bright Eyes. Kad smo kod obrada, nakon dužeg vremena slušamo Hoze Gonzalesa koji svira Joy Division klasik Love Will Tear Us Apart. I svašta još.

Neke emisije su malo više nedeljno popodne na Mediteranu od drugih....