Postoje pesme koje nas poznaju bolje nego druge. Tako sam u srednjoj školi na zidu svoje sobe imao stihove "I went alone down to the drugstore / I went in back and took a Coke / I stood in line and ate my Twinkies / I stood in line, I had to wait". Iako ih više nema na mom zidu, iako više ne pijem koka kolu, ne jeden tvinkis i odavno nisam u srednjoj školi, još uvek su moji više nego drugi stihovi. Strange bio, strange ostao. Znaju to Galaxie 500 bolje nego iko drugi. Zato njihova pesma na početku ovonedeljne epizode.

Danas imamo 4 albuma nedelje. Kortni Barnet popunjava prazninu u kojoj fale Pavement, Kurtis Harding je snimio verovatno najlepši soul album koji sam čuo ove godine, Jan Bejli power pop ploču na kojoj bi mu pozavideli Teenage Fanclub, a Sem Evian album koji bi danas sigurno bio na repeat Dejvidu Bouviju. Tu su još nove pesme za The Delines, Fur, Mitski i Beach House, a predstavljamo i četvrti deo klavirske kompilacije Piano Sky. Slušamo još Sonic Youth, Rebel Star, War On Drugs, Džarvisa Kokera i još svašta.

Gistro evergreen je klasik iz moje mladosti koji su sredinom devedesetih snimili Smashing Pumpkins, a obeležavamo i tri decenije remek-dela Loveless od My Bloody Valentine.

Uz neke Gistro FM epizode je lakše sanjariti nego uz neke druge. Uz ovu je lakše.

Preporuka

share
share