Nekada je za dobro raspoloženje neophodno da se u životu namesti mnogo toga. A nekada i nije. Nekada je dovoljna topla kafa, toplo ćebe, topla soba i topla muzika. Naročito ako je jutro u decembru. Još ako je nedelja u pitanju, postoje dobre šanse da se neki trenuci odatle pamte duže od decembra. Kada sam birao pesme za današnju emisiju, trudio sam se da neke budu baš takve. Jutarnje, decembarske, tople i naše.

Što se današnjih novih albuma tiče, siguran sam da većina nema pojma za njih, te da je vrlo moguće kako će se nekima otvoriti velika vrata nekog malog, novog sveta. Kada su klasici u pitanju, njih danas predstavljaju Van Morison, u jednoj od najlepših ljubavnih pesama u popularnoj muzici, zatim Pearl Jam sa svojim antologijskim drugim albumom, onim što je dobio ime po mojim inicijalima, Mazzy Star opet mirišu decembarsko cveće, Tom Vejts sa svojom pesmom punom nade pokušava neizbežno, Džonatan Vilson nam za hladno jutro na kraju godine sprema korejanski čaj, a tu su još i Low, Fred Aster, Lu Rid i Stiv Bušemi, Vili Nelson, Future Islands i mnogi drugi.

Počeo je poslednji mesec u godini. Obično je hladan. Mada, nekad i ne toliko. To valjda zavisi od toga koju emisiju slušate.

Preporuka