Svako od nas nekad bude pogrešan. Ako zvonite na pogrešna vrata, čekate pogrešni tramvaj ili vam sat već predugo pokazuje pogrešno vreme, potpuno je nebitno kog ste pola ili koliko godina imate. Važno je kako se čovek nosi sa tim. Neko u tim trenucima čita, neko sluša muziku, a neko napiše pesmu sa kojom će se identifikovati i oni pogrešni koji će biti tek rođeni. Ovo poslednje je uradio Darko Rundek pre više od četvrt veka. Zato poslednja regularna ovogodišnja Gistro FM epizoda nosi naziv baš po stihu iz njegove pesme Šal od svile. Njom i počinje današnja epizoda.

Kako ćemo u emisiji sledeće nedelje praviti presek najlepših albuma iz ove godine, a one tamo slušamo najveće ovogodišnje hitove, danas je na tapetu uglavnom nešto starija muzika. Između ostalog, od proverenih klasika danas slušamo The Beatles, Rolling Stones, Skota Vokera, Džefa Baklija, Robertu Flek, Mini Riperton i Wilco. Što se tiče sveže muzike, tu je nedavna saradnja između Džeja Meskisa i Kim Gordon, poslednji album za The Felice Brothers, singl sa novog albuma Cat Power, te pesme sa novih izdanja Nila Janga i Crazy Horse, Bohemije, Nežnog Dalibora, The Delines i Big Thief, između ostalih.

Nemam podatak da li je neko postao pravi samo zato što je slušao pravu muziku. Nakon današnje epizode, mislim da ćemo za nijansu biti bliže odgonetanju te dileme.

Preporuka

share

share