Danas i zvanično počinje proleće. Vreme mladog luka i popodnevne dremke sa otvorenim prozorom samo što nije počelo. Ovo su bili poslednji zimski dani. To je i jedan od nekoliko razloga zašto se današnja Gistro FM epizoda zove ovako kako se zove.

Još jedan razlog tog naslova ima veze sa time što su se pre par nedelja navršile tačno četiri decenije od albuma Idola Odbrana i poslednji dani. Ta ploča je odavno antologija i šta god rekao o njoj bilo bi recikliranje. S tim da noći zaista jesu moj red i u nekima od njih sam stvarno video kako kruže sazvežđa. Ovo je današnji Gistro evergreen.

Danas najavljujem 4 koncerta koja će se desiti u dva dana sledeće nedelje. Ko voli klavirsku muziku, u četvrtak ga na Kolarcu čekaju Branka Parlić i Nataša Penezić, a dva dana kasnije, u subotu, u Elektropioniru su Rebel Star i Bohemija. Nikada mi nisu više nedostajali koncerti i mrtva je trka koji od ovih čekam sa više neizdrža.

Album nedelje je novo izdanje za Boo Radleys koje stiže celih četvrt veka nakon njihove poslednje ploče. Tu je još prvi singl sa majskog albuma za The Black Keys, novi album teksaškog benda Midlake, novo izdanje Breda Armstronga, kao i novi singlovi Toma Jorka, odnosno Belle & Sebastian. Slušamo i Džonija Keša, Velvet Underground, Spiritualized, Band of Horses, Lunu, Kurtisa Mejfilda i svašta još.

Proleće je teže zaustaviti nego rat. Zapravo, proleće je nemoguće zaustaviti. Ako ne verujete pitajte Toma Vejtsa. Današnja emisija će probati da odsvira muziku uz koju se na adekvatan način opraštamo od poslednjih dana zime, a nadam se i još nekih hladnoća.

Preporuka

share

share