Svaki put kada čujem pesmu The First Time Ever I Saw Your Face prođu mi žmarci kroz telo. To se dešava baš svaki put iako sam je otkrio pre mnogo godina, iako je znam napamet i to mi radi gotovo svaka verzija. Ta pesma me je češće volela više od ljudi o kojima sam mislio dok sam je pevao, ona me nikad nije vukla za nos, smeštala na klupu za rezerve i puštala da vreme nešto promeni. A to nije mala stvar. Četiri verzije ovog klasika koje me tope više od drugih našle su mesto u današnjoj Gistro FM epizodi.

Poslednjih dana ne prestajem da slušam novi album Kevina Morbija, koji je jedan od boljih koje je snimio. Kevin je mnogo talentovan muzičar i mnogo je veći od pesme Harlem River koja, zahvaljujući jutjub algoritmima, ima milionske preglede.

Kalifornijski soul bend Monophonics ima odličan novi album koji greje dušu. Pored njega, danas slušamo još novu pesmu novog benda nekadašnje Cocteau Twins pevačice Elizabet Frejzer, nova izdanja Patrika Votsona, Em Džej Lendermana, novu kompilaciju škotskog pop benda Camera Obscura, ali i Henrija Manćinija, Terija Kalijera, The National, dok je Gistro evergreen onaj klasik grupe The Jesus and Mary Chain iz 1994. na kom se čuje stih "Fuck with me and I'll fuck with you / Isn't that what we're supposed to do?".

Neka muzika je veća od nas samih, a baš sa takvom sam se trudio da ispunim veći deo današnje emisije.

Preporuka

share

share