Niti su sve pesme iz današnje emisije vesele, niti su svi moji prijatelji tužni. Ipak, činjenica je da su neke od ovih melodija bile uz mene i onda kada sam svestan da ih ne zaslužujem. Neke od njih me nekada stvarno čine srećnim. A ima i ta nova pesma Lesli Fajst od koje sam maznuo ideju za naslov.

Jedan od albuma koji je bio uz mene još od vremena audio kaseta jeste debi Otisa Redinga iz 1964. Njegov Pain in My Heart mi čuva srce bolje od lekova. Na njemu nema loše pesme i ne može mi dosaditi iako ga besomučno slušam već dve trećine života. To je današnji Gistro evergreen.

A tu su i noviteti. Mnogo noviteta. Danas ih ima čak 14, od čega 4 albuma nedelje. Pre svega tu je Natali Merčant čije novo izdanje na divan način spaja orkestrirani pop i folk. Ako se pitate šta ima novo, a dobro u savremenom džezu, proverite novi album mančesterskog trija GoGo Penguin. Kada je u pitanju indi rok, nedeljama nisam čuo nešto tako dobro kao peto izdanje grupe iz Severne Karoline Wednesday.

Tu je još odličan soul pop album benda iz Alabame St. Paul & the Broken Bones, šesto studijsko izdanje Kanađanke Feist, filmski džez Erika Trifaza, fri džez orkestar predvođen saksofonistom Piterom Brocmanom, novi singlovi za The National, odnosno Cowboy Junkies, a društvo nam prave i Belle & Sebastian, Sparklehorse, Sunny War, The New Pornographers, Ema Trika i mnogi drugi.

Mrtva trka da li je u ovom bodljikavom svetu teže pronaći sreću ili dobru, novu muziku. Posle ove epizode, nadam se da više ništa nećete morati da tražite.

Preporuka