Proleću već dva meseca nije dobro i bilo bi lepo da ozdravi do leta. Kiše pljušte, sunce se štekuje, škola dugo više neće biti ista. A mi smo ušli u mesec u kome počinje leto. Dok se ono ne pojavi slušaćemo ovaj izbor muzike za junsko veče. Neke pesme iz ove epizode su noćne, neke dnevne, a većina junske. To znači da su srednjeg tempa, naše, tople i raspuštene.

Od svežih singlova slušamo fenomenalnu prvu pesmu sa novog Blur albuma koji stiže na leto, novu pesmu Noela Galagera u kojoj gostuje nekadašnji The Smiths gitarista Džoni Mar, obradu klasika Nika Drejka u izvođenju Aldous Harding i saradnika PJ Harvey Džona Periša, te aktuelne singlove za The Clientele, Bena Foldsa, Lusindu Vilijams i Džejsona Izbela. Što se tiče domaćih izdanja, tu je prva pesma novog benda Oxajo (sastavljen od članova grupa Stray Dogg, Artan Lili i Savana), a slušamo i jednu stvar sa sjajnog novog albuma noise/jazz/punk grupe iz Beograda Crno dete. Nakon višegodišnje pauze vraćaju se Blonde Redhead, a u ovoj Gistro FM epizodi je prvi singl sa njega. Sećamo se albuma Ecstasy kog je Lu Rid snimio početkom veka, a slušamo još Vana Morisona, Kurta Vajla, Eluvium, Endija Bela iz grupe Ride, Džoša Ritera i mnogo toga još.

Ako ste uz prošlonedeljni Gistro FM počeli da čitate neku dobru knjigu, muzika iz današnje emisije je kao stvorena da nastavite to da radite, bilo da je junsko veče ili junski dan.

Preporuka

share

share