Bazooka u Novom Sadu i Zemunu

Psihodelični garažni pank i post pank su žanrovi u kojima se grčki sastav Bazooka kreće već 11 godina.

Bend je formiran u Volosu 2008, ali su se ubrzo preselili u Atinu.

2011. objavili su prvi singl „Shame Take My Brain / Ravening Trip“ za Inch Allah Records. Već od sledeće, 2012. godine, počinju saradnju sa Slovenly Recordings, američkim izdavačem gde su se obreli u društvu  koje čine: Subsonics, Choke Chains, Useless Eaters, The Spits, The Cavemen itd, a prvo izdanje je 7’’ EP „I Want To Fuck All The Girls In My School“. 2013. izlazi i prvi album („Bazooka“, Slovenly Recordings).

2016. izbacuju drugi album „Useless Generation“, a sredinom januara ove godine i treći „Zero Hits“. Sigurno jedan od retkih evropskih bendova koji peva na maternjem jeziku, a objavljuje albume za američkog izdavača i čak napravi seriju koncerata po SAD.

Zero Hits“ obećava dobru godinu za ove mladiće. 14 hitova psihodeličnog panka sa vokalima na grčkom prosto bodu oči i odskaču kvalitetom iz mnoštva drugih bendova sličnog zvuka.

Sredinom aprila Bazooka su započeli svoju 12. (dvanaestu!!) evropsku turneju u okviru koje će nastupiti i u Srbiji.

Prvi koncert održaće u Novom Sadu u petak, 26. aprila @ CK13, a sledeći je dan posle, u subotu, 27. aprila u Zemunu @ MKC Kombinat od 21:00. Ulaznice za koncert u Kombinatu prodavaće se na ulazu u klub neposredno pre koncerta po ceni od 600 dinara.