Bend The Cyclist Conspiracy nastupa pre Acid Mothers Temple

Japanski sastav Acid Mothers Temple nastupaće u ponedeljak 28. oktobra od 21h u beogradskom klubu Drugstore, a lokalnu podršku pružiće grupa The Cyclist Conspiracy.

(Anti) world orkestar The Cyclist Conspiracy je muzička ispostava Male braće posvećena Misterijama poslednjeg doba. Svojevremeno začet kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg, Društva za razvoj alhemijskih studija „Vasko Popa“, danas je dugosvirajuća trupa sastavljena od desetak muških i ženskih duša. Iako u sebi spaja muzičke uticaje iz najrazličitijih delova sveta, orkestar se trudi da izbegne površni, novodobni eklekticizam i da svu svoju kreativnu energiju usmerava ka sintezi pretpostavljenih elemenata. Bilo da su u pitanju Vizantijsko carstvo ili tajni nomadski putevi pustinje, čađava krčma prepuna mangasa i raskalašnih žena ili stepa sa nebom samo za šamana, psihodelični ili turcke rock, Bliski ili Daleki istok, putovanja na koja biciklisti odlaze nikako ne predstavljaju potragu za srcem ovog sveta . Ponekad, ona se ukazuju kao simbolična potraga za Konstantinopoljem, srcem cikličnog carstva Vizantije, ali ona su uvek potraga za srcem jedine prave svetlosti – Agape.

Za sada trupa iza sebe ima tri srednjesvirajuća izdanja, “A Night at Café Constantinople” (Balaknosapiens Recordingz 2016), nastao u saradnji sa Kirja Katerinom, čuvenom solunskom prvakinjom rebetika i narodne pesme, “Mashallah Plan: Virility”(Trashmouth Records 2016), kao prvo, psihodelično poglavlje pustinjske sage o potrazi za istinskom duhovnošću i “El Beso De la Muerte” (Inverted Spectrum Records,2019), sinematični ep inspirisan Apokalipsom . Biciklisti su imali brojne nastupe po zemlji I regionu, a trenutno rade na svom novom izdanju čiji je radni naziv “Back to the Hermetics and Martial Arts”.

Ulaznice za ovo veče se mogu kupiti po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara na prodajnim mestima Ticketvision-a, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, LOW – Alternative Bar i FELIX Shop, TC Sremska, (II sprat, radno vreme: 12 – 20h). Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com  (ime i prezime, kontakt telefon). Na dan koncerta cena ulaznica će iznositi 1200 dinara.