Bonny Light Horseman podelili pesmu "Old Dutch"

Bonny Light Horseman najavili su u aprilu novi dupli album, "Keep Me on Your Mind/See You Free", i tom prilikom podelili video za pesmu, “I Know You Know”. "Keep Me on Your Mind/See You Free" sadrži 20 numera i izlazi 7. juna preko Jagjaguwara. Sada su podelili pesmu "Old Dutch".

Bonny Light Horseman je Anaïs MitchellEric D. Johnson i Josh Kaufman. Kaufman je producirao album, koji je delimično snimljen u Levis Corner House, stoletnom pubu u Ballydehobu, okrug Kork u Irskoj. JT Bates (bubnjevi), Cameron Ralston (bas) i inženjerka Bella Blasko pridružili su im se na tim sesijama. Album su završili u Dreamland Recording Studios u saveznoj državi New York, gde su snimili svoja prva dva albuma. Te sesije uključivale su Mike Lewisa na basu i tenor saksofonu i Annie Nero na kontrabasu i klavijaturama.

Na albumu je i pesma  “When I Was Younger”, koju je bend podijelio u februaru.

Bend je izjavio o pesmi “Old Dutch” u saopštenju za štampu: “Ova pesma je počela kao bekstejdž glasovni memo kada smo nastupali u Old Dutch Church u Kingstonu, NY, tako da je iPhone snimio pod imenom lokacije. Brzo se je ispalo kako treba kada smo svo troje počeli raditi na njoj. Trebalo je nekoliko pokušaja pre nego što smo shvatili da bi to trebao biti duet i – što je najvažnije – razgovor. Snimili smo ga uživo u Levisu' i kada je cela publika počela pevati 'yeah I got a feelin', svi smo doživjeli trenutak kolektivnog uzleta. Josh je pogledao Joeovu [vlasnicu bara] partnerku Caroline iza šanka, širom otvorenih očiju, raširenih ruku, pevajući i duboko to osećajući. Nikada ranije nismo imali takav trenutak kada smo pratili pesmu za ploču, videli i osetili konekciju (izvan muzičara u prostoriji) u realnom vremenu dok će se sve snimati. Čini se kao da ovaj snimak ima nešto od one 'stvarne' energije.”

Aktuelni album benda, "Rolling Golden Holy", izašao je 2022. preko 37d03d.