The Coral podelili pesmu "Drifter’s Prayer"

Engleski bend The Coral najavili su krajem maja, dva nova albuma, "Sea of ​​Mirrors" i "Holy Joe's Coral Island Medicine Show", i tom prilikom podelili video za prvi singl sa prvog albuma, "Wild Bird". Oba albuma bi trebala izaći 8. septembra, ali  – "Holy Joe’s Coral Island Medicine Show" će biti objavljen samo u fizičkim formatima (vinil, CD, kaseta), a ne u digitalnom obliku. 

Sada je bend podelio novu pesmu, "Drifter's Prayer", sa očekivanog albuma "Holy Joe's Coral Island Medicine Show". Sadrži govor britanskog glumca Johna Simma, koji je glumio u "Life on Mars" i igrao The Master-a u "Doctor Who".

Frontmen benda James Skelly rekao je ovo u saopštenju za javnost o saradnji sa Simmom: „Nick [Power] je imao ovu pesmu i mislili smo da ćemo nešto uraditi sa njom, poput balade o ubistvu. Imao je i ovaj akustični rif u kantri stilu pa smo ga snimili u studiju i savršeno se uklapao u reči, ali mu je trebao neko da napravi naraciju. Upravo smo poslali poruku Johnu, on je već bio na nekoliko svirki i odmah je rekao 'da'. Savršeno. On je profesionalac. Sjajno je videti nekog takvog kako radi, nekoga ko je tako dobar u obavljanju svog posla.”

Nick Power dodaje: „Razgovarali smo o tome da na albumu imamo "spoken word" pesmu, ali možda da dovedemo glumca da to izrazi. Pao mi je na pamet da se ovaj vašarski radnik osvrće na svoj život, kao hvalospev starom putujućem karnevalskom svetu i njegovim običajima. Kako su ti ljudi bili sopstvena zajednica, stalno u pokretu, lutajući Engleskom. I ova osoba koja se miri sa modernim svetom ostavljajući ga na neki način. John Simm je ušao i odmah shvatio. Mislim da je trebalo oko dva ili tri snimanja.”

Ova dva albuma su naslednici fantastičnog duplog albuma "Coral Island" iz 2021. i "Move Through the Dawn" iz 2018. Na novim albumima gostuju glumci Cillian Murphy i John SimmThe Sundowners i Love gitarista Johnny EcholsSean O’Hagan (The High LlamasStereolab) je koproducirao albume, a radili su i s producentom Chrisom Taylorom. Albumi su delimično snimljeni u legendarnom liverpulskom studiju Parr Street, i jedni su od poslednjih albuma koji su tamo snimljeni pre nego što je zatvoren.

The Coral su se prvi put pojavili na sceni ranih 2000-ih, a njihov istoimeni debi iz 2002. nominovan je za nagradu Mercury. Od tada su konstantno objavljivali nove albume.

Preporuka