Depeche Mode najavili novi album i turneju

Depeche Mode su najavili novi album, "Memento Mori", kao i neke datume turneje 2023.godine koja uključuje koncerte u Severnoj Americi i Evropi. To će biti prvi album Depeche Mode koji će biti objavljen od smrti benda Andyja 'Fletch' Fletchera, koji je preminuo u maju u 60. godini. Fletcher je radio na albumu pre svoje smrti. "Memento Mori" bi trebao izaći sledećeg proleća (tačan datum izlaska je još uvek nepoznat) za izdavačku kuću Columbia. 

"Memento Mori" je 15. studijski album benda i naslednik je albuma "Spirit" iz 2017. Turneja Memento Mori biće prva turneja benda u poslednjih pet godina i ukupno 19. turneja benda. Nakon Fletcherove smrti, zvaničnu postava Depeche Mode su Dave Gahan i Martin Gore.

Gore je rekao ovo o albumu u saopštenju za javnost: „Počeli smo rad na ovom projektu rano u pandemiji, a njegove teme su bile direktno inspirisane tim vremenom. Nakon Fletcheve smrti, odlučili smo da nastavimo, jer smo sigurni da je to ono što bi on želio, a to je projektu zaista dalo dodatni nivo značenja.”

Gahan je dodao: “Fletchu bi se svideo ovaj album. Zaista se radujemo što ćemo ga uskoro podeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na koncertima sledeće godine.”

Album i turneja najavljeni su danas putem događaja u Berlinu.

Depeche Mode će na ovim prostorima nastupiti 23.jula u Zagrebu, 26.jula u Bukureštu a 28.jula u Budimpešti.

Preporuka