DIIV podelili video za pesmu "Raining on Your Pillow"

DIIV su sredinom februara najavili novi album, "Frog in Boiling Water", i tom prilikom podelili prvi singl, “Brown Paper Bag”. "Frog in Boiling Water"  će biti objavljen 24. maja preko Fantasyja. Krajem marta podelili su pesmu "Everyone Out".

Sada su podelili pesmu "Raining on Your Pillow" o kojoj je bend izjavio:  „‘Raining on Your Pillow’ je pesma koja podseća na sramnu prošlost (i sadašnjost) američkog imperijalizma. Izgubljen u zastrašujućem krajoliku, usamljeni vojnik razmišlja o postojanju vlastitog pejzaža daleko od sukoba. Da li je važno da li je ovo mesto stvarno ili ne? Da li je lažni osjećaj nade dovoljan da našem životu da smisao usred očaja? Figura gitare u petlji svira ispod voznog ritma u oblaku mutne atmosfere analognih sintisajzera i traka loopova. Preteće, osuđene na propast i čudno pune nade.”

Također bend je podelio video za još jednu pesmu sa albuma "Frog in Boiling Water", “Soul Net”. Bend je prvobitno podelio audiozapis pesme prošlog oktobra ekskluzivno putem istoimene čudne web stranice, ali su nedavno podelili video pesme na YouTube-u.

DIIV su  Andrew BaileyColin CaulfieldBen Newman i Zachary Cole Smith. "Frog in Boiling Water" naslednik je odičnog albuma "Deceiver", koji je izašao 2019.godine preko Captured Tracks. Prošlo je pet godina od tog albuma, a DIIV su četiri od njih utrošili na novu ploču, što je napredak za koji se u saopštenju za štampu kaže da je skoro slomio bend dok su nastojali da promovišu svoj zvuk. Ovo je ujedno i prvi album na kojem je bend delovao kao demokratija. „Ovo putovanje ostavilo je njihove međusobne odnose pokvarenim, sa mnogim složenim dinamikama porodice, prijateljstva i finansija isprepletenim, zajedno sa sumnjama, ozlojeđenjima, narušenim egom i zabrinutim pitanjima“, navodi se u saopštenju za javnost.

Naslov albuma inspirisan je filozofskim romanom Daniela Quinna iz 1996. "The Story of B". Bend zajednički objašnjava više o naslovu u saopštenju za javnost: „Ako bacite žabu u lonac kipuće vode, ona će naravno mahnito pokušati da se popne. van. Ali ako je nežno stavite u lonac mlake vode i smanjite vatru, žaba će potonuti u mirnu omamljenost, baš kao neko od nas u vrućoj kupki, i ubrzo, sa osmehom na licu, će bez otpora dozvoliti da bude prokuvano do smrti. Shvatamo da je metafora o sporom, bolesnom i nadmoćno banalnom kolapsu društva u završnom kapitalizmu, brutalnoj stvarnosti koju smo možda prihvatili kao normalnu. To je kipuća voda, a mi smo žabe. Album je manje-više kolekcija snimaka iz različitih uglova našeg modernog stanja za koje mislimo da naglašavaju kako ovaj kolaps izgleda i, tačnije, kakav je osjećaj.”

Preporuka