Django Django podelili video za pesmu "Surface to Air"

Britanski bend Django Django objavili su treći album "Matble Sky" prošle nedelje. Sa albuma su već podelili video spotove za  "Tic Tac Toe" i "In Your Best".

Sada možete pogledati video za pesmu "Surface to Air" u kojoj gostuje Rebecca Taylor (Slow Club). Video je režirao Dir Lx i snimljen je u gradu duhova u blizini Madrida. Vincent Neff (gitara/vokal) izjavio je "Pesma je o dvoje ljudi koji pokušavaju da shvate gde se nalaze u zajedničkoj vezi i šta nosi budućnost. Uvek sam ih zamišljao da sede u autu, u suton, na vrhu brda sa ogromnim nebom ispred njih. Sviđa mi se što video ima pomalo večernju i prašnjavu atmosferu, upravo sam to tako zamislio."

Dir Lx je izjavio "Kreativni koncept video spota proizašao je iz želje da referenciramo klasičan Hype Williams promo stil. Želeli smo da napravimo hip hop video, ali zbog estetike benda bio je potreban zaplet. Malo sam se poigravao za različitim postavkama na različitim lokacijama i završili smo u sablasnom gradu duhova u blizini Madrida. Sam grad je planiran kao veoma moderno mesto ali kada je Španiju pogodila kriza svi radovi na ovom gradu su prestali. Sada postoji jedna veoma mala zajednica koja živi u samom centru ovog nezavršenog grada. Ceo dan smo tražili najbolji lokaciju za snimanje. Sve je osvetljeno prirodnim putem, pa smo imali samo trideset minuta da sve snimimo kako bi uhvatili predivni zlatni zalazak sunca u Španiji."