EGYPT (UK) u beogradskom klubu Bluz I Pivo

Britanska blues grupa EGYPT (UK), nastupiće 17. oktobra u beogradskom klubu Bluz I Pivo, Cetinjska 15.

Ukoliko volite blues rock sa kraja 60ih godina XX veka, ako ste ljubitelj Led Zeppelina, The Allman Brothers, Bad Company, Groundhogsa, ZZ Top-a, imate priliku da se susretnete sa UK bendom EGYPT i osetite originalne vibracije direktno sa izvora i čujete muzičare koji su godine proveli svirajući sa rodonačelnicima američkog bluesa kao i sa britanskim blues rock legendama.

Članovi EGYPT-a su na blues sceni još od šezdesetih godina, kada su neki od njih svirali u bendovima i delili binu sa The Rolling Stones, The Beatles, The Who, Kinks, Manfred Mann, Chuck Berry pa se može reći da je muzički pedigre muzičara benda Egypt opasno jak. Alan Fish, basista benda koji je pored raznih muzičkih projekata u karijeri, svirao u bendovima Bo Diddley-a, Chuck Barry-a, Billy Boy Arnolda, bio je dugi niz godina u stalnoj postavi legendarnih The Groundhogs-a. Sa Diddley-em, Arnoldom i Groundhogsima je snimio nekoliko albuma i svirao stalne turneje. 2013. godine je, zbog svojih zasluga, primljen u Blues Hall of Fame od strane međunarodne Blues asocijacije sa centrom u Americi. Dugi niz godina je Alan Fish bio basista legendarnog britanskog benda The Groundhogs, u kom su svirala i dva preostala dva člana Egypt-a, gitarista i pevač Eric Chipulina i bubnjar Peter Correa.

Bend Egypt za svoje muzičke uzore navode: Led Zeppelin, Robert Johnson, John Lee Hooker, Jimi Hendrix, The Groundhogs, Bukka White, Elmore James, Howlin' Wolf, Budgie, ZZ Top...

Bend Egypt je osnovan 1987. godine i otada je konstantno koncertno aktivan, najviše u klubovima u UK i Evropi. U dosadašnjoj diskografiji imaju četiri LP albuma koji su izvanredno ocenjeni kod publike i svetske muzičke kritike.

Discography:
Egypt – Egypt, HTD Records 1988.
Egypt – Preserving the Dead, HTD records 1994.
Egypt – Midnight Sun, Blues matters, 2004.
Egypt – Blues Kerosene, Stable Records, 2010.

Okupljanje od 20 časova.
Početak koncerta oko 21h.
Muzički dinar: 500 dinar.
Rezervacije na 0694431944
 

Preporuka