Gazorpazorp videom najavljuju album za Moonlee Records

Mr. Moonlee sa ponosom predstavlja novog i najmlađeg člana svoje familije – nadobudne gitarske vragolane Gazorpazorp iz Beograda. Video spotom za single El Matador najavljuje se izlazak novog albuma za slovenačkog izdavača Moonlee Records u septembru 2020.

Cinematički video u režiji Ilije Nikitovića, koji prikazuje vatreni boksarski duel, u sećanje donosi slike ringova, krošea i krvavih lica iz kultnih boksarskih klasika, kao što su Raging Bulls, Rocky i Million Dollar Baby. Udarno, nemilosrdno i neukroćeno te puno preokreta – slično kao sama muzika Gazorpazorp!

Ko su Gazorpazorp? Predstavnici novog talasa nabrijanih srpskih bendova, koji polako preuzimaju štafetu iz ruka starije generacije gitarskih bendova regije. Aprila 2018. su izdali debitantski EP jednostavnog naziva ‘EP #1’ sa hiperenergičnim pesmama, prepunim distorzije i hrapavih vokala. Mladi kvartet u svom neuhvatljivom muzičkom izričaju spajaju udarnu snagu noise roka, igrivost post-panka i eksperimentalnost psihedeličkog roka,
kombinovanjem tako anglo-američku kao i regionalnu muzičku tradiciju. Sa svojom savremenom rok estetikom se Gazorpazorp postavljaju rame uz rame sa aktualnim bendovima poput Squid, Black Midi, Oh Sees, Show Me The Body i Tropical Fuck Storm.

Vest je preuzeta sa sajta Agencije Rock Svirke - https://www.rocksvirke.com/

Preporuka