A Giant Dog najavili konceptualni album

Punk rock bend iz Austina, A Giant Dog, najavili su izdavanje šestog studijskog albuma "Bite", zajedno sa prvim singlom "Different Than". "Bite" je konceptualni album koji istražuje rodnu disforiju, opasnosti virtuelne stvarnosti, kapitalizma i još mnogo toga一 treba da izađe 25. avgusta putem Merge-a

"Bite" prati izmišljene likove koji se kreću i izlaze iz virtuelne stvarnosti zvane Avalonija. Odmah suočen s robotskim glasovima i užasavajućim sintisajzerima, naracija prati ove likove koji se suočavaju sa nemogućim izgledima i sigurnom propašću, budućnošću koja se odražava u stvarnom životu.

A Giant Dog nije strano davanje političkih izjava, i oni drže svoje pozicije na albumu "Bite". “Unutar naših prethodnih albuma, tema, tekstovi su svi vrlo lični, zasnovani na našim iskustvima – čak i samocentrični,” kaže Sabrina Ellis (vokal) u saopštenju za javnost. „U stvaranju ovog konceptualnog albuma morali smo da se nađemo unutar glavnih likova ili da se projektujemo u njih. Razvili smo ih, upoznali njihove umove, emocije i motivaciju, a zatim to izrazili u devet pesama. Pesme nisu demonstrativne kao u muzičkom pozorištu. Umesto toga, pesme su uzavreli trenuci, unutrašnji izrazi koji stoje sami za sebe.”

Uz gore navedene teme, u "Bite" se istražuju i pripovesti o fizičkoj autonomiji, srebroljublju, tuzi i ovisnosti. To je vidljivo u pesmama poput “Different Than”, gde Ellis peva, “My body can’t explain the things my mind don’t comprehend”, kao da društveni rodni pritisak istiskuje svog protagonista iz njihove kože.

Album je nastao u mirnom francuskom selu u periodu od dvije godine. "Mislili smo da nam neće biti dozvoljeno da se vratimo u Francusku nakon ovog putovanja, da budem iskrena", kaže Elis. “Petoro bučnih Amerikanaca koji gaze, pljeskaju, buncaju i koji su tri sedmice trčali ulicama Angersa u novembru 2022. postavljajući pogrešna pitanja i tražeći nevolje.”

Bite:
Welcome to Avalonia
Happiness Awaits Inside
I Believe
In Destiny
Different Than
A Daydream
Watch Me Sleeping
Watch It Burn
In Rainbows