Material Girls, Atlanta, USA u klubu Feedback

U nedelju 24. marta u klubu Feedback imaćete priliku da prisustvujete veoma nesvakidašnjem performansu.

U gostima su nam Material Girls – sekstet iz Atlante, USA, koji donosi potpuno svež no-wave zvuk. Oni su trenutno na evropskoj turneji i prolaze kroz 21 državu.

Sudeći po recenzijama njihovog aktuelnog albuma na svetskim muzičkim portalima, ovaj bend je iznenadio scenu pretvorivši zvuk iz njujorškog undergrounda 80tih u savremeni psihodelični, apokaliptični post-punk. Kroz svoje nihilističke tekstove, nezrele spontane predstave i divlje rifove predstavljaju nam besnu poeziju uz industrijsku buku. Svaka pesma nosi motivaciju i inspiraciju za novo stvaranje i crpljenje kreativne energije iz sirovog punka. Podsećamo da je ovo ipak ozbiljno usviran šestočlani bend, i da možete čuti bas, saksofon, trubu, dve gitare, synth, bubnjeve i druge perkusije, kao i vokale čak pet članova benda .

Kada završite preslušavanje njihovog albuma, odgledajte spotove. Tek to će vam doneti sasvim novu dimenziju za potpuni doživljaj ovih umetnika. Oni svojim izgledom donose svežinu, čak i pomalo očekivani “twist” – promovišući slobodu trans i gej kulture rade na tome da stvore mesto na kojem se umetnost i kultura susreću. Feedback podrum je najmanje što možemo da im ponudimo iako zaslužuju veću scenu.

Našim gostima podršku će pružiti Overdriven Dreams. Pod ovim pseudonimom nastupa Uroš Kostić, čest gost kluba Feedback, kao član benda There. i domaćin na Feedback sessions događajima. Ovoga puta predstavlja nam se samostalno trudeći se da nepregledna zvučna polja fantazmagoričnih snova dobiju život. U tom procesu oslanja se pre svega na improvizaciju na gitari koju neretko koristi van standardne primene tog instrumenta, a uz pomoć oruđa poput bubnjarskih palica i ebow-a. Pored toga, u ostvarenju soničnog oslikavanja nepreglednih polja snova koristi manipulaciju kasetama, sintovima i semplerima.

Niški koncert održaće se u nedelju, 24. Marta, u 22h. Ulaz na ovaj događaj je 300rsd, karata nema u pretprodaji te dođite na vreme.

Material Girls Official

Bandcamp​

Soundcloud

Preporuka

share

share