Najavljen posthumni album Leonarda Cohena

Legendarni pevač/tekstopisac/pesnik Leonard Cohen preminuo je u novembru 2016. godine. Sada je najavljen njegov posthumni album Thanks for the Dance, a podeljen je i prvi singl „The Goal“. Cohenov sin, Andy Cohen, sastavio je Thanks for the Dance, koristeći Leonardove prethodno neobjavljene vokale/stihove i nove aranžmane, koje je pripremio sa timom eminentnih saradnika. Thanks for the Dance će 22. novembra objaviti izdavačka kuća Sony Music

Samo nekoliko nedelja prije smrti, Leonard Cohen je izdao svoj posljednji, četrnaesti album You Want It Darker, koji je producirao njegov sin Andy. Sa tog albuma je ostalo materijala, „golih muzičkih skica“ kako stoji u saopštenju, ponekad samo vokali, koje je Andy koristio da bi napravio Thanks for the Dance. Pre smrti, Leonard je zamolio svog sina da krene sa ovim projektom.

Album je snimljen na raznim lokacijama i na njemu je gostovao veliki broj muzičara. Damien Rice, Leslie Feist i Jennifer Warnes su snimili vokale. Richard Reed Parry iz Arcade Firea svirao je bas, Bryce Dessner iz benda The National svirao je gitaru a kompozitor Dustin O'Halloran svirao je klavir. Javier Mas, koji je prethodno bio benda koji je pratio Cohena na turnejama, svirao je Leonardovu gitaru. Svoj doprinos dali su i berlinski hor Cantus Domus, orkestar s t a r g a z e  kao i hor Shaar Hashomayim. Patrick Watson je koproducirao jednu pjesmu a Daniel Lanois je "uleteo, obogaćujući aranžmane". Michael Chaves, koji je snimao i miksao You Want It Darker, je radio inženjering i miks. Na kraju, Beck je svirao gitaru i jevrejsku harfu (drombulje).

Adam Cohen je u vezi albuma rekao sledeće: "Sastavljajući i aranžirajući muziku za njegove riječi, izabrali smo najkarakterističnije muzičke potpise, na taj način zadržavajući ga uz sebe. Ono što me najviše dirnulo u vezi albuma je zapanjena reakcija onih koji su ga čuli: 'Leonard živi'! Svi su to rekli, jedan za drugim."

Thanks for the Dance Tracklist:

01 Happens to the Heart
02 Moving On
03 The Night of Santiago
04 Thanks for the Dance
05 It's Torn
06 The Goal
07 Puppets
08 The Hills
09 Listen to the Hummingbird
 

Preporuka