The National iznenadili fanove i objavili novi album

The National su iznenadili fanove i objavili novi album, "Laugh Track". Ovo je drugi album benda iz 2023. godine, nakon  "First Two Pages of Frankenstein", objavljenog u apriliu.  "Laugh Track" izlazi digitalno putem 4AD-a. Na albumu gostuju Phoebe Bridgers, Bon Iver, i Rosanne Cash. Osim toga, bend je podelio animirani video za pesmu "Deep End (Paul's in Pieces)".

"Laugh Track" sadrži i dvije pesme koje je bend podelio u avgustu, “Alphabet City” i “Space Invader”.  Takođe sadrži i singl iz 2022., "Weird Goodbyes", na kojem su sarađivali sa Bon Iverom (projekat koji vodi Justin Vernon).

"Laugh Track" se smatra pratećim albumom  "First Two Pages of Frankenstein" (čak su i omoti albuma skoro identični). Bend je snimao u studiju producenta Tuckera Martinea u Portlandu, Flora Recording & Playback, a skoro osmominutna pesma "Smoke Detector" snimljena je u junu tokom zvučne probe u Vancouveru.

U sastavu benda su frontmen Matt Berninger, kao i dva brata: Aaron Dessner (gitara/klavir/bas) i Bryce Dessner (klavir, gitara), te Scott Devendorf (bas, gitara) i Bryan Devendorf (bubnjevi).

Aaron Dessner kaže da su se The National često opirali stvaranju potpune rock ploče, ali su se ovaj put više oslanjali na tu ideju, s tim da su bubnjevi imali istaknutiju ulogu. „Nije zato što ne uživamo da sedimo u sobi i lupamo oko ideja. Samo što to nije bilo toliko produktivno, pa smo razvili prilično razrađen način stvaranja pesama u kojima je [bubnjar] Bryan [Devendorf] imao vrlo važnu, ali podeljenu ulogu“, kaže on. “Ovaj put smo imali želju da napravimo nešto što je življe kako bi Brajanov ritam više pokretao.”

Matt Berninger kaže o njihovom pristupu snimanju "Laugh Track": „Hajde da isključimo sve i odemo. Izbacite iz glave sve stvari oko kojih ste zabrinuti, svoju karijeru, celi svoj identitet, koliko ste snažni mislili da ste.”

Laugh Track:
1. Alphabet City
2. Deep End (Paul’s in Pieces)
3. Weird Goodbyes (feat. Bon Iver)
4. Turn Off the House
5. Dreaming
6. Laugh Track (feat. Phoebe Bridgers)
7. Space Invader
8. Hornets
9. Coat on a Hook
10. Tour Manager
11. Crumble (feat. Rosanne Cash)
12. Smoke Detector

Preporuka

share

share