Pale Blue Eyes podelili singl "Star Vehicle"

Britanski trio Pale Blue Eyes stvara indie pop, mešajući uticaje dream popa, krautrocka i psihodelije. Bend je debitovao prošle godine sa svojim prvim singlom, “Motionless/Chelsea”, a ove godine je usledio niz singlova, koji su svi najavljivali očekivani debi album, "Souvenirs", koji izlazi 2. septembra preko Full Time Hobbyja.

Pevača/gitarista Matt Board izjavio je: „Prigrliti dobra vremena, izgubiti se u trenutku blaženstva kada će se svet oko tebe usrati... Procesiranje i razumijevanje gubitka i tuge i korištenje muzike kao vozila za nastavak... Borba protiv svakodnevnica i ne odustajanje od snova... Čista radost dobrog noćnog izlaska ili trenutka kada vas je dirnuo bend ili umetničko delo ili sjajan film... Iskoristite maksimalno vreme koje imate.”

Uoči najave albuma, bend je takođe podelio još jedan novi singl, “Star Vehicle”.

„Ovo je pesma koja daje nadu i podiže“, kaže Bord. „Radi se o sanjarenju o budućnosti i zajedničkom prelasku u teška vremena – na neki način maštanju o nekom daleko. Dotiče se vremena na umetničkom koledžu, gdje je postojao studentski bar pod nazivom The Rat & Emu, usred sela. Sećam se da su zvezde izgledale tako sjajne iznad glave.”

Preporuka

share