Pet Shop Boys najavili novi album i podelili video za pesmu "Loneliness"

Ikone elektro-popa iz 1980-ih, Pet Shop Boys najavili su novi album, "Nonetheless", i podelili video za prvi singl, "Loneliness". "Nonetheless" bi trebalo da izađe 26. aprila preko Parlophonea. Alasdair McLellan režirao je spot "Loneliness". 

James Ford (Arctic Monkeys, Depeche Mode, Blur, Gorillaz i Simian Mobile Disco) producirao je "Nonetheless" i dolazi nakon albuma "Hotspot" iz 2020. i "Super" iz 2016.godine.

Duo (Neil Tennant i Chris Lowe) zajedno su izjavili o novom albumu u saopštenju za javnost: „Želeli smo da ovaj album bude proslava jedinstvenih i raznolikih emocija koje nas čine ljudima. Od pesama koje su više orijentisane na ples do sirove dirljivosti introspektivnih balada, sa svojim prelepim gudačkim aranžmanima, svaka pesma priča priču i doprinosi ukupnom narativu albuma. Bilo je sjajno raditi sa Jamesom Fordom, za kojeg mislimo da je uneo nove elemente u našu muziku. James se usudio da nas ponekad učini malo minimalnijim, a konačni rezultat je album  na koji smo jako ponosni.”

Nonetheless:
01 Loneliness
02 Feel
03 Why Am I Dancing?
04 New London Boy
05 Dancing Star
06 A New Bohemia
07 The Schlager Hit Parade
08 The Secret of Happiness
09 Bullet for Narcissus
10 Love Is the Law