Plastic Sunday za 15 godina rada objavili kompilaciju na ploči

Plastic Sunday prvih 15 godina postojanja obeležili su objavljivanjem kompilacije "Plastic Sunday" na gramofonskoj ploči, na kojoj se nalazi devet pesma koje mogu da se smatraju za DNK ove niške grupe. Album je dostupan na svim digitalnim platformama, bandcamp-u i YouTube-u, a ploču potražite u Antishopu u Beogradu i PDV prodavnici u Zagrebu, kao i u prodavnicama ploča širom regiona.

Kompilacija obuhvata period rada benda od prvih dana do danas. Kako su Plastic Sunday eksperimentisali sa žanrovima tokom svih ovih godina, tako i na ovoj kompilaciji idemo zajedno sa Milanom i Bratislavom Mitrovićem i Aleksandrom Stanković na putovanje kroz muzičke autostrade i sporedne staze kao što su garažni rokenrol, noiz, psihodelija, pop, šugejz... a sve to kroz jedinstveni izraz ovog sastava. Mastering kompilacije uradio je Goran Crevar u producentskoj kući Digimedia, koji je i ranije sarađivao sa bendom kao snimatelj i producent na prva dva albuma  „Razum traži razloge“ i „Komunikacija“. Treći album Plastic Sunday snimili su u Vrbasu, u studiju „Šamarčina“ maestra Roberta Telčera, tako da se na ovoj ploči mogu čuti pesme kako sa sva tri onlajn izdanja, tako i singlovi „Letimo ka suncu“ i „Mesto za nas“ koji su snimljeni u Nišu i koji svoje mesto nisu našli na ranije objavljenim izdanjima. Ova ploča je ujedno i prvo zvanično fizičko izdanje grupe Plastic Sunday. Dizajn omota uradio je Danilo Paunović.

Plastic Sunday su na sceni od 2010. godine i objavili su tri albuma – “Razum traži razloge” (2011), “Komunikacija” (2014) i “Svetlost u tebi” (2017).  Posle duže pauze vratili su 2022. godine novim singlovima “Mesto za nas” i "Vreme”, a do kraja godine trebalo bi da bude objavljen i novi album, koji u Nišu snimaju sa producentom Jankom Džambasom (Bohemija). 
 

Preporuka