Pogledajte: Destroyer - Stay Lost

Destroyer, muzički projekat iza koda stoji Dan Bejar, objavili su novi album "ken" u oktobru za izdavačku kuću Merge. Sada su podelili video za pesmu "Stay Lost" koji je režirao Maxwell McCabe-Lokos. On takođe glumi i u ovom video spotu.

McCabe-Lokos izjavio je za medije "Vdeo pokušava da uhvati duhovitost pesme i spospbnost da predstavi nečiju preokupaciju, njihovo metafizičko stanje, sa veoma malo reči. Stay Lost - savet i preporuka onima koji se ne uklapaju, onima koji će izgradi svoje toteme i uživati u činjenici da to mogu da urade".

Sa ovog albuma već je podeljie singl "Sky's Gray", kao i video za pesmu Tinseltown Swimming In Blood”.

Bejar je o albumu izjavio "Negde tokom pročle godine, otkrio sam da je originalno ime za poesmu "The Wild Ones", jedne od najboljih balada na engleskom jeziku u poslednjih 100 godina, je bilo "Ken". Imao sam prosvetljenje, i bio sam pogođen ovim saznanjem. U pokušaju da zadržim taj osećaj, odlučio sam da iskoristim originalan naziv te pesme za svoje potrebe. Nije mi baš potpuno jasno šat su te potrebe ili šta je razlog te povezanosti. Nsam mislio na Suede kada sam stvarao ovaj album. Mislio sam na poslednjih nekoliko godina ere Margaret Thatcher. To je period kada me je muzika obuzela kao neka vrsta bolesti. Možda "The Wild Ones" govore o tom osećanju, možda zato Suede nemaju mnogo smisla u Americi. Mislim da "ken" znači znati."

Prethodni album "Poison Season" Destroyer su objavili 2015.godine, i u celosti je snimljen u studiju The Ballon Factory, tokom jam sesija. Za razliku od "Posion Season", tokom snimanja albuma "ken" nije bio prisutan ceo bend u isto vreme, ali se na njemu pojavljuju svi članovi benda.

 

Preporuka