Pogledajte: Future Islands - The Fight

Future Islands su početkom novembra najavili novi album, "People Who Aren’t There Anymore", i tom prilikom podelili video za pesmu, "The Tower". "People Who Aren’t There Anymore" bi trebao biti objavljen 26. januara 2024. preko 4AD. Sada su podelili animirani video za pesmu "The Fight".

Future Islands su koproducirali "People Who Aren’t There Anymore" sa Steveom Wrightom, koji je takođe miksovao album sa Chrisom CoadyjemFuture Islands čine Samuel T. Herring (vokal, tekstovi), William Cashion (bas, gitare), Gerrit Welmers (klavijature, programiranje) i Michael Lowry (bubnjevi).

Na "People Who Aren’t There Anymore" su i tri prethodno podeljena singla. “Peach” je objavljen 2021. godine. “King of Sweden” je izašao 2022godine. “Deep in the Night” je podeljena u avgustu..

Tulleken, režiser spota "The Tower", ranije je radio s Herringom na nedavnoj Apple TV+ seriji "The Changeling", u kojoj je Herring glumio.

U saopštenju za javnost, Tulleken je rekao ovo o režiranju videa: „Svako ko je vidio Sama na sceni kako se menja celim telom i glasom od srca nežnog do fantastično svirepog, zna da je on istinski, magnetičan, izvođač. To nije bio mali razlog zašto je dobio ulogu u "The Changeling" gdje igra složenog lika koji izgleda kao jedno, a zapravo je drugo. Bila je to uloga koja ne bi bila lak zadatak ni za najiskusnijeg glumca, ali Sem je, primenivši sve svoje scensko umeće, harizmu, pamet i prirodnu empatiju, apsolutno uspeo da stvori zadivljujuću predstavu. Voleo sam da radim sa nekim ko je došao do glume preko ove ličnosti koju su ugradili u svoju muziku. Nakon toga surađivati ​​na muzičkom spotu s bendom bilo je zadovoljstvo, posebno onaj koji istražuje tu dualnost svetla i tame doslovno i metaforički. Pronalaženje te iste zadivljujuće, opsedajuće, izvedbe, ali ovaj put sa numerom kao scenarijem.”

Preporuka