Posle više od 8 godina, bend "Bokal Oseća Stvarnost" ponovo nastupa u Nišu!

Jedan od najoriginalnijih bendova na niškoj muzičkoj sceni održaće svoj dugo iščekivani koncert u subotu, 26. avgusta u dvorištu niškog Univerziteta! Bend ovom prilikom proslavlja 15 godina od objavljivanja kultne numere "Vrežinski bazen", koja je za kratko vreme sakupila nekoliko stotina hiljada pregleda na YouTube-u, i postala hit kako na jugu Srbije tako i širom zemlje i regiona.

“Ova naša priča kreće 2008. godine kada je sasvim slučajno i bez ikakvih očekivanja snimljen "Vrežinski bazen", pesma za koju se kasnije ispostavilo da će postati trademark benda, i koja danas na YouTube-u ima više od 500.000 pregleda.” – objašnjava Miodrag Branković, autor pesama.

Oslanjajući se na sada već prepoznatiljv zvuk koji predstavlja kombinaciju tvrdog niškog akcenta, milozvučnih melodija i satiričnih tekstova, bend je u godinama koje su usledile nastavio sa objavljivanjem nista manje zanimljivih singlova, pa tako danas pored Vrežinskog bazena imamo hitove poput "Zvonka Bogdana", "Hipsterke", "Provodadzije" i dr, koji takodje prete da dostignu kultni status.

"Kad nas neko pita šta je to što mi sviramo, mi kažemo - starogradski grunge! A sami tekstovi se mogu smatrati svojevrsnom ruralnom poezijom. Oni su surovi, direktni, za nekog čak i uvredljivi i bave se, kako banalnim, tako i ozbiljnim socio-političkim glupostima” – kaže Miodrag Branković.

Basista benda i vlasnik koncertne agencije "Los Bushos" Petar Vuksanović poručuje da će ovo biti jedinstvena prilika za sve ljubitelje "Bokala" da čuju ceo autorski opus benda i to u novom, proširenom sastavu koji ovog puta čine: Miodrag Branković (vokal, gitara), Vladimir Milosavljević (gitara), Petar Vuksanović (bas gitara), Marko Tomović (bubanj), Stefan Vasiljević (klavijature). Gostujući sastavi na ovom nesvakidasnjem muzičkom putovanju biće niška alt-rock grupa Hazel, kao i mlada niška satiricarka, humanitarka i pojava - Duda Buržujka!

Ulaznice za koncert se mogu kupiti na svim GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online putem linka Bokal oseća stvarnost - GIGS TIX Srbija - gigstix.com

Preporuka