Jedan od najvećih američkih rok muzičara Brus Springstin (Bruce Springsteen), nedavno je najavio svoj 19. studijski album “Western Stars”. Iako je još uvek prerano govoriti o kvalitetu novog albuma, kada neko iza sebe ima izdanja kao što su remek dela “Born in the U.S.A.”, “The River”, “Born to Run”, “Nebraska” ili “Darkness on the Edge of Town”, nije čudo što probirljivi slušaoci uvek imaju velika očekivanja.

Ploča o kojoj danas govorimo objavljena je pre gotovo jedne decenije, mada pesme koje se na njoj nalaze potiču upravo iz tog zlatnog Springstinovog perioda, iz druge polovine sedamdesetih godina prošlog veka.

Mnogi muzičari pod stare dane izdaju takozvane neobjavljene pesme iz vremena kada im je karijera bila u usponu, ne bi li zaradili koji dolar više. U najvećem broju slučajeva ti pokušaji deluju smešno, s obzirom da kvalitet tih neobjavljenih snimaka najčešće nije ni prineti najuspešnijim pesmama tog autora.

Na kraju krajeva, ne bi bile džabe neobjavljene. No, kada je Brus Springstin u pitanju i kompilacija “The Promise”, tu kao da ne važe pravila na koja smo navikli. Reč je o izdanju koje po kvalitetu bez problema može da se takmiči sa najhvaljenijim rok albumima objavljenim u 21. veku. A evo i zašto…

Preporuka