Real Estate podelili video za pesmu "Flowers"

Real Estate su najavili krajem novembra prošle godine novi album, "Daniel" koji bi trebao biti objavljen 23. februara 2024. preko Domina. Sa ovog albuma podelili su singlove "Haunted World" i "Water Underground".

"Daniel" dolazi nakon albuma "The Main Thing" iz 2020. i "Half a Human" EP iz 2021. Sada su podelili animirani video za pesmu "Flowers" koji je animirao i režirao Magnus Carlsson, koji stoji iza legendarnog video spota za pesmu "Paranoid Android" benda Radiohead.

„Za mene, najveći animirani muzički video svih vremena je legendarni video Magnusa Carlssona 'Paranoid Android' za Radiohead," kaže Courtney  u saopštenju za javnost. “Izgledalo je kao da se ne emitije ništa drugo na MTV-u 1997. Dakle, kada smo odlučili da napravimo animirani video za naš sledeći singl, to je bilo na vrhu liste. Hajde da napravimo nešto poput videa "Paranoid Android". Nije nam čak ni palo na pamet da bismo zapravo mogli zamoliti samog Magnusa Carlssona da snimi spot za našu pesmu, ili da će on to zaista učiniti, ili da će završiti isto tako čudno i lepo kao što smo mogli zamisliti. Veliko hvala legendi g. Carlssonu što je bio spreman za rad s nama.”

Bend je kolektivno rekao ovo o novoj pesmi: „Ova pesma je najbliže što će se Real Estate ikada svideti country rockeru u stilu Shania Twain. Stalno govorimo da nismo otišli u Nashville da napravimo countri rekord – nismo – ali onda smo izbacili ovakva sranja. Koga briga iako je ova pesma ljupka. Pogledajte taj gitarski solo.”

Trenutna postava Real Estatea je Martin Courtney (vokal, gitara), Alex Bleeker (bas, vokal), Matt Kallman (klavijature), Julian Lynch (gitara) i Sammi Niss (bubnjevi). Daniel Tashian (Kacey Musgraves) producirao je album, koji je sniman devet dana u RCA studiju A u Nashvilleu.

Preporuka