Things to Come [2016]

L'avenir
CG Cinéma, Detailfilm, Arte France Cinéma
Režija: 
Mia Hansen-Løve
Scenario: 
Mia Hansen-Løve
Zemlja proizvodnje: 
France | Germany
Jezik: 
French | English | German
9.0
9

Mia Hensen Luv se specijalizovala za sažete i efektne porodične drame, a Things to Come predstavlja krunu njene dosadašnje karijere.

Možda fabula ovog filma ne impresionira na prvi pogled. Čak možda i publika očekuje baš ovakve uloge od Izabel Iper. Šta više, i francuska kinematografija je satkana od gomile ovakvih i sličnih filmova tokom godina. Međutim, nepobitna činjenica je da je ovo jedan prilično impresivan pogled na sociološke probleme savremene Francuske.

A Hansen Luv uzima po malo od najboljih: apsolutno krotku efektivu katovanja avangardista, i, sa druge strane, emotivnu sekventivnost glavnotokovaca. I sve to savršeno dobro funkcioniše.

Minuti izuzetno brzo prolaze. Gluma je vrhunska. Katovanje je nenapadno, nepretenciozno i pravovremeno. Likovi su temeljno i mudro izgrađeni. Pa i pored toga, potrebno je samo nekoliko sekundi za viviseciranje njihovih karaktera.

Izabel Iper briljira kao sredovečna žena, profesorka Univerziteta, suočena sa eskapističkim dilemama i egzistencijalnom teskobom sveta oko nje koji se rapidno menja, vodeći je u neočekivanu tranziciju.

Thigns to Come je izuzetna karakterna studija i impresivno kinematografsko delo, što ga čini jednim od najboljih francuskih filmova godine, a Hensen Luv je sasvim zasluženo doneo Srebrnog Medveda na ovogodišnjem Berlinskom Festivalu.

Preporuka

share