Mad Max [2015]

Mad Max
Warner Bros Interactive Entertainment / Avalanche Studios / 2017
7.5
7

Nakon velikog uspeha filma Mad Max Fury Road, bilo je očekivano da se pojavi i igra sa istom tematikom.  Do sada su veoma često studiji koji produciraju velike filmske blockbustere, producirali i video igre zasnovane na njima, koje su jednim delom bile deo marketinške kampanje, a delom način da se na račun slave filma uzme još malo novca. Mnoge od tih igara su veoma jadni i neozbiljni pokušaji koji nisu izazvali baš nikakvu pažnju publike i pokupili su veoma loše ocene. Ljudi iz Warner Brosa su u slučaju Mad Max franšize postupili drugačije i na tržište izbacili ozbiljan proizvod.

Mad Max je igra koja je pre svega zasnovana na filmu Mad Max Fury Road kao i na stripu, i hronološka veza sa originalnom trilogijom je pomalo komplikovana i nekonzistentna. U igri je iskorišćena lokacija poznata iz filma, okolina Gastowna, a kao glavni neprijatelj pojavljuje se sin Immortan Joea, Scaborous Scrotusa. Dizajn vozila je uglavnom pozajmljen iz poslednjeg filma, kao i određena plemena ranoraznih razbojnika koje ćete imati prilike da premlaćujete u ogromnom broju. 

Mad Max se ukratko  može opisati kao open world akciona igra sa blagim RPG elementima nalik igrama poput Far Cry 3 i Far Cry 4. Na samom početku, nakon sukoba sa zlikovcima budete  ostavljeni u pustinji bez opreme i automobila sa namerom da sa vama nahrane raznorazne lešinare. Spasava vas čudna prilika, za koju se ispostavi da je vrstan mehaničar i u vama vidi otelotvorenje nekog proročanstva ili šta već i nudi vam da samo za vas napravi najbolji automobili ikad stvoren, Magnum Opus. Odatle igra kreće prilično ujednačenim tokom. Vema brzo ulazite u ritam, šta i kako treba raditi, a cilj je da osvajate oblasti na koje je podeljena velika pustinja po kojoj se vozikate. Oblasti osvajate tako što uništite svaki trag neprijatelja na toj lokaciji, a to su razni kampovi, totemi, snajperska gnezda i minska polja. Kada sve to uništite, ta oblast u potpunosti postaje pod kontrlolom warlorda na čijoj se teritoriji nalazi a sa kojim ste vi u labavoj koaliciji. Za uzvrat možete koristiti njegovo utvrđenje, koje unapređujete tako što nalazite planove za  razna poboljšanja koja zatim možete napraviti u samom utvrđenju, kao što su mašina za proizvodnju municije, naprava za skupljanje vode ili mesta gde uzgajate crve (maggot farm), koji vam pak vraćaju nivo zdravlja na maksimum pri ulasku u utvrđenje.  Misija nema puno u samoj igri i prilično su jednolične. Imate glavnu misiju i povremeno dobijate sporedne, ali na kraju sve se svodi na prebjanje gomile stvorova koji vam se nalaze na putu.

 

Preporuka