The Lovers [2017]

The Lovers
A24
Režija: 
Azazel Jacobs
Scenario: 
Azazel Jacobs
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.0
7

The Lovers je zanimljiva bračna drama Azejzla Džejkobsa (Azazel Jacobs), koja u farsični odnos dugogodišnjih supružnika inputira neuobičajene narativne elemente, ne bi li se ovom žanru udahnuo svež vazduh u modernim vremenima.

Iako se višegodišnje bračno partnerstvo Meri (Debra Winger) i Majkla (Tracy Letts) odavno svelo na hladnokrvno patetisanje o svakodnevici, u potaji prožeto višegodišnjim neverstvom, njih dvoje, u potpunosti svesni situacije, spremni su da dočekaju svog sina (studenta) koji im dolazi u posetu sa svojom novom devojkom.

Ono što se desilo neposredno pre njihove najavljene posete osnova je Džejkobsovog zapleta, i tu je autor prilično uspešno izvršio egzekuciju prirodne farsičnosti bračnog odnosa, podižući efekat komičnosti na visok nivo.

Tragikomedija je najbolja kada se servira hladnokrvno u okruženju gde dešavanja na terenu sugerišu potpuno drugačiji rasplet ili ishod. The Lovers ili Ljubavnici najbolje funkcionišu baš u minutima kada dolazak posetioca (sina pre svega) prezentuje iskrivljenu percepciju realnosti, dovodeći na taj način u zabludu goste, koji za trenutak igraju po davno zaboravljenim pravilima gostoljubivosti, prisnih i iskrenih odnosa.

Ali, samo na jedan kraći vremenski period.

Kada supružnici zajednički konstatuju da su jedno veliko razočaranje za sina, pre svega u moralnom smislu, onda prihvatanje i suočavanje sa istinom postaje neminovnost, a posledice raspada vrednosti nameću se kao nepovratni proces.

Preporuka

share

share