GØGGS - Pre Strike Sweep [2018]

GØGGS
Pre Strike Sweep
In The Red Records / 2018
7.8
8

Ty Segal je verovatno jedini čovek koji može, po pitanju izdavanja albuma, da parira hiperprodukcijkoj australijskoj psych ekipi King Gizzard and the Lizard Wizard. Od početka godine objavio je solo LP Freedom Goblin, kao i Joy sa LA psych-pop magom White Fanceom. Za 26. oktobar najavio je album obrada pod imenom Fudge Sendwich. U međuvremenu Segal je oživeo i projekat GØGGS, koji je oformio sa pevačem Ex-Culta Chrisom Shawom i Charlesom Moothartom, poznatim kao CFM. Njihov istoimeni prvenac bio je jedan od favorita kritike 2016. godine. Pojačani basistom Michaelom Andersonom, rešili su da nastave da praše i u 2018.

 

Dok je debi GØGGS igrao na prvu loptu, Pre Strike Sweep zahteva malo više strpljenja. Ubistvena „Killer Time“ drži klasičnu HC liniju od početka do kraja, kao i munjevita Space Rinse“. „Vanity“ ima eksperimentalniju strukturu, što je slučaj i sa „Raptured Line“ gde se punk linija gubi ispod talasa brutalne buke. Energija Chrisa Shawa napaja ceo band, bilo da reži, urla ili priča, kao na „CTA“. Osećaj kao Fugazi i Black Flag... posle sexa.

Iako ispod pola sata, tvrdi ritam na Pre Strike Sweepu neumorno tuče. Pri slušanju ovo izaziva snažne osećaje teskobe i neprijatnosti koji su jednostavno predivni.