Paddleton [2019]

Paddleton
Duplass Brothers Productions
Režija: 
Alex Lehmann
Scenario: 
Mark Duplass, Alex Lehmann
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
7.5
7

Paddleton nas vodi u oronula američka predgrađa, gde prijateljstva imaju sentimentalnu vrednost, i gde se život ne gasi smrću pojedinca, već živi u memoriji i priči onih koji su vrednovali zajedničke trenutke provedene na Zemlji.

Ovoj melodrami Aleksa Lemana (Alex Lehmann) nije prvobitna namera da potrese gledaoca, već da ga u jednoj opuštenoj atmosferi natera na razmišljanje o malim, sitnim stvarima koje život znače.

Prijateljstvo Majkla i Endija, koje glume Mak Duplas (Mark Duplass) i Rej Romano (Ray Romano), biva testirano već u prvim minutima, kada Majkla dobija rezultate dijagnoze. Zbunjeni, oni različito reaguju. Dok Majkl stoji ukočen, njegov prijatelj Rej pokušava da se blesavim doskočicama snađe u novonastaloj situaciji.

Nastavak filma ne nudi mnogo drugačije emotivno stanje junaka, ali njihov odnos zajednički biva okrenut onim stvarima koje su voleli, ali nisu previše cenili do tada.

Paddleton nastavlja narativni obrazac filmova iz produkcije braće Duplas, baveći se stilizacijom drama na jedan intiman, a opet komično transparentan način, gde svaki glumac pojedinačno ima priliku da poradi na svom karakteru, bez naročitog mešanja autora.

Tu vrednost neguje i Leman kroz ovaj film, jačajući američku nezavisnu produkciju, koja preko Sandens festivala svakako još ima šta da poruči i isporuči.

Preporuka