The Deuce - season 2

The Deuce - season two
Blown Deadline Productions
Režija: 
George Pelecanos, David Simon
Scenario: 
George Pelecanos, David Simon
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
8.0
8

Druga sezona serijala The Deuce, koji kao tandem potpisuju iskusni lisci Džordž Pelekanos (George Pelecanos) i Dejvid Sajmon (David Simon), vodi nas 5 godina unapred u odnosu na tačku gde smo stali ranih sedamdesetih, po završetku prve sezone.

U fokusu priče su manje-više junaci koje protretišu sjajna Megi Džilenhol (Maggie Gyllenhaal) i Džejms Franko (James Franco), u dvostrukoj ulozi.

I dok Džilenholova bivša prostituka Kendi ima probleme kako bi finansirala svoj prvi ozbiljni dugometražni porno film, Frankovi blizanci Vini i Frenki imaju regularne probleme u balansiranju između sumnjivih poslova kojima se bave, i uspostavljanja kakvog-takvog normalnog života u ludari zvanoj Velika jabuka.

Epizodisti iz prvog serijala dobijaju više prostora, i sve više ulaze u interakciju sa glavnim junacima priče, otprilike na način kako su to autori već davno fenomenalno patentirali u The Wire i Treme, tako da popularna Dvica predstavlja dobro upakovan derivat za one koji preferiraju ovakav, poprilično realističan vid sineastičke zabave.

Ono što se ponekad javljalo kao minorni problem u prethodnim serijalima, i u Dvici može da zasmeta čistuncima savršeno izgrađene dramaturgije, a to je promena tempa, koja često najavljuje smrt i to često iznenadnu sa šokantnim tvistom.

Ipak, The Deuce je u drugoj sezoni već ozbiljno razrađena priča, karakteri su vrlo jasno iznijansirani, tako da praćenje i pored pojedinih striktno lokalnih i vremenskih okvira kojima Sajmon i Pelekanos verbalno manipulišu, biva laka za praćenje i logično predstavlja napredak u odnosu na prvu sezonu.