Truth Seekers [2020]

Truth Seekers
Sezona 1
Amazon Prime / 2020
Scenario: 
Nick Frost, Simon Pegg, Nat Saunders, James Serafinowicz
Zemlja proizvodnje: 
UK
Jezik: 
Engleski
8.0
8

Britanski tandem Simon Pegg i Nick Frost, odgovorni  su za neke od najinteresantnijih i najoriginalnih filmskih ostvarenja u poslednjih petnaestak  godina, Njihy dvojica su zajedno napisali scenario i glumili u odličnoj “Three Flavours Cornetto” trilogiji, filmovima “Shaun of The Dead”, neodoljivom “Hot Fuzz” i “The World’s End“, a zatim i odličnoj komediji „Paul“ a sada po prvi put njih dvojica su se oprobali u jednoj tv seriji „Truth Seekers

Kao i većini svojih prethodnih ostvarenja, Pegg i Frost poigravaju se subkulturnim  temama popularnim kod nerd/geek populacije. Njih dvojica, kako sami priznaju takođe pripadaju tim krugovima, što se itekako oseća u energiji i načinu na koji obrađuju sebi omiljene teme. Do sada bavili su se zombie apokalipsom („Shaoud of the Dead“), policijskom akcijom („Hot Fuzz“), invazijom vanzemaljaca („The World’s End“) i opet vanzemaljicma ali ovog puta vezano za incident u Rozvelu i Area 51 u filmu „Paul“.

U tv seriji „Truth Seekers“  na red su došla paranormalne pojave. Gus Roberts ( Nick Frost) je najbolji tehničar komapnije Smyle koja se bavi uvođenjem 5G mreže i bežićnim internetom. Bije ga glas da je jedini koji uspeva da ostvari 100% pokrivenost u oblastima u kojima on instalira opremu, što bi ga valjda , ovde, kod nas, automatski kvalifikovalo za "persona non grata". Ali on je mnogo više od toga, on je lovac na paranormalne pojave, nešto nalik onim popularnim reality tv emisijama gde se gomila likova muva po napuštenim i jezivim građevinama i maše nekakvim spravama u potrazi za duhovima.

Dave (Simon Pegg) je njegov šef, na prvi pogled tipičan, bezlični šraf, sa užasnom frizurom u jednom ogromnoj korporaciji. Lik Simona Pegga se i ne pojavljuje previše, tako da tu malo deluje da su gledaoci uskraćeni, jer je upravo dinamika Pegga i Frosata činila ostala njihova ostvrenja toliko zanimljivim i neodoljivim. Kako serija odmiče videćete Dave i nije tako beznačajan i bezličan, tako da se nadam da će Peggov lik biti mnogo više razrađen u sledećoj sezoni.

Preporuka

share

share