Pretend It's a City [2021]

Pretend It's a City
Netflix / 2021
Režija: 
Martin Scorsese
Zemlja proizvodnje: 
U.S.A.
Jezik: 
English
10
10

Fran Lebovic je najzanimljiviji hejter kojeg možemo da upoznamo. Dobro, ne možemo baš da upoznamo ovu Njujoršku spisateljicu uživo, a čak i da imamo priliku da joj priđemo na ulici grada kojim često šeta verovatno bi nas ismejala kad bi tražili sliku ili autogram.

Čuveni režiser Martin Skorseze je njen dobar prijatelj i 2010. je snimio dokumentarni film Public Speaking, u kojem intervjuiše Fran o raznim temama. Deset godina kasnije, na Netflix dolazi dokumentarna miniserija Pretend It’s A City koju režira Skorseze, a Fran koja obožava da priča ovde iznosi svoje mišljenje o Njujorku , feminizmu, rasizmu, tehnologiji, knjigama, i svim mogućim temama.

Uvek izuzetno pronicljiva i duhovita, ova spisateljica koja iza sebe ima samo tri knjiga i autorsku blokadu dugu nekoliko decenija, ona je prvobitni hipster koja se od 1970ih do sada kreće u visokom društvu od pisaca do umetnika, ali nije deo džet seta. Ona ne koristi savremenu tehnologiju, slobodno vreme provodi čitajući i uživa u jednostavnim stvarima, ali je i uvek spremna da osuđuje.

Srećom, njeni stavovi su veoma progresivni i empatični. Učinite sebi uslugu i pogledajte 7 epizoda ove dokumentarne miniserije o jednoj od najzabavnijih intelektualaca, a ja se nadam da će Skorseze i Fran sarađivati na još nekom projektu jer njenih monologa nikad nije dosta.

Prikaz je originalno objavljen na blogu Knjige, filmovi, serije.